Samvær med eldre

Barnehagen vår har i mange år vært sammen med eldre/gamle enten på besøk på gamlehjem eller kaféer/samlinger ol.  Nå får vi økonomisk støtte til dette!

Nå er Maxiene med på formiddagstreff i Lambertseter kirke og sammen med de gamle på Bekkelagshjemmet en gang i måneden.Besøkene er nå også utvidet til besøk av 2-3 åringene til Kantarellen.

På Lambertseter er de med å dele ut gevinstene under åresalget (loddsalg). De som kommer på kaféen har med seg gevinster og inntektene går til et fadderbarn de har i Misjonsalliansen. Våre barn får et par «årer» hver (5 tall på en pinne som ser ut som en åre) som takk for at de kommer og underholder, og av og til har vi med gevinster barna har laget. Det er ikke alltid vi klarer å ordne med det på forhånd, men det er et mål. Barna er med på dele ut gevinstene og når en av dem vinner er det på vegne av alle i maxigruppen, og vi pleier å vinne mange gevinster – til stor glede!

Barna synger noen sanger, eller vi har en sangcuiz sammen med de andre og barna får alltid høre at de er til stor glede og at de som kommer blir så glade av å være sammen med sånne kjekke barn!

Vi får også vafler på dette besøket og det er det ingen som er lei seg for!Det er hyggelig å få noe godt når man er på besøk.

På Bekkelagshjemmet er vi på besøk på en av postene. Vi synger for og med beboerne. Noen ganger har barna med en leke å vise fram og det gjør det lettere å sette igang en samtale. Det har vært vellykket å leke gamle sangleker, og da vi kjenner en beboer godt har barna fått være med inn på hennes rom for å se hvordan hun har det der.

Disse treffene med eldre/gamle er berikende for alle parter. Alle får vi noe som beriker oss: barn, personal og beboere.

Før jul pleier vi å være med på en konsert på ettermiddagstid, og på sommeren holder vi konsert i sansehagen til Bekkelagshjemmet.

Og Poppelstien får besøk av oss til Lucia.

%d bloggere liker dette: