Om oss

Barnehagen har utvidet kristen formålsparagraf. Dette kommer særlig til uttrykk i markeringen av jule- og påskehøytidene. Vi formidler også andre sentrale bibelfortellinger. Vi følger kirkeårets kalender og forteller barna om kirkeårets farger og symboler. Vi har hele året muligheten til å benytte kirken og menighetssenteret.

Nærhet mellom voksne og barn er viktig for oss. Hvert enkelt barn skal føle seg sett og hørt, og oppleve omsorg hver dag.

Den gylne regel er vår visjon og et ideal for oss.

Vi bruker «Det er mitt valg» som metode i hverdagen, og sang og musikk er også en viktig del av barnehagen vår!

Måltidsfellesskapet er viktig for oss. Barna blir servert et varmt måltid hver dag, i tillegg til egen matpakke. Og vi serverer frukt til hvert måltid.

Hos oss får barna bruke hele kroppen både inne og ute. Alle barna er på tur minst en gang i uka. Vi går på kortere turer i nærområdet, men reiser også ofte på lengre turer og bruker gjerne buss. Barn og voksne leker ute i all slags vær. Vi har også egen skiskole for de eldste barna. Vi er opptatt av at barna skal lære å kjenne alle sansene sine og kjenne glede og mestring ved å bruke kroppen sin. Målet vårt er at barna skal oppleve glede ved å beherske noe som før var vanskelig.

Vi er en barnehage som tilrettelegger for møter mellom generasjoner ved blant annet å besøke eldre mennesker regelmessig. Barnehagen vår har i mange år vært sammen med eldre/gamle enten på besøk på gamlehjem eller kaféer/samlinger ol.  Nå får vi økonomisk støtte til dette!

Vi er ikke miljøsertifisert, men vi er opptatt av miljøet. Vi kildesorterer og er bevisste på bruk av «engangs» og plast. I tillegg ønsker vi å gi barna gode holdninger i forhold til forbruk, og bruk og kast mentaliteten som råder i samfunnet i dag.

%d bloggere liker dette: