Vinterstøvler

Vinterstøvler skal holde barn tørre og varme på føttene når de er ute og leker om vinteren.

En god vinterstøvel er lett, passe stor og bør tåle litt skiftende forhold med både tørr og våt snø. Den må altså være litt robust og med en type fór som holder kulden ute.

Passe stor betyr at det er plass til foten, en litt tykk ullsokk og litt luft slik at tærne kan bevege seg. Det kan godt være litt ekstra ”vokseplass”, men blir skotøyet for stort, blir det uhensiktsmessig fordi det ikke sitter fast på foten eller at barnet rett og slett snubler i sine egne føtter. Vekten på støvelen er også viktig, spesielt for de minste barna som ikke er så sterke i kroppen enda. Både vintertøy og tunge støvler kan fort bli det som gjør at de passiviseres når de er ute.

Vær også oppmerksom på at lukkemekanismen på støvelen ikke må være så omfattende og vanskelig at barnet ikke klarer det selv. Harde glidelåser og ekstra remmer spent over lisser eller stropper, gjør det ofte vanskelig for barnet både å få foten ned, og å få støvelen til å sitte godt på foten.

Opplevelsen av å «klare selv» er viktig for barn i alle aldre!

Vi bruker ikke gummistøvler om vinteren. Gummistøvler er iskaldt og klamt i lave temperaturer. Er det veldig vått, er cherrox et godt alternativ.

%d bloggere like this: