Ut i skogen opp i trærne

Alle barn har en indre motivert driv til å utforske  kroppens muligheter til bevegelse og mestring. De utfordrer seg selv til å prøve stadig nye og vanskeligere ting, og viser stor glede og stolthet når de får det til.

”Se på meg, se hva jeg klarer!” – er vel noe alle foreldre har hørt mer enn én gang!

For å støtte best mulig opp om barnets eget behov for utforsking og motorisk mestring, er barnegruppene mye ute, både på barnehagens lekeplass, i nærområdene, eller i skogen. Barn har behov for varierte erfaringer med kroppen sin, og det får de på ulike arenaer.

I barnehagen har vi flotte muligheter til å sykle og spille ball, på Nif’en er det gøy å spille ordentlig fotball, og i skogen får barna mye erfaring med å bevege seg på variert underlag.

Ofte tar vi med tau til å rappellere opp og ned små fjellskrenter, vi leker i flotte skogsområder, med pinner, steiner, kongler, mose og alt annet barna finner. Alt kan lekes med, og en stein er plutselig en brannbil, og grenen fra treet like ved er selvsagt brannslangen! Og det må klatres opp og ned og løpes rundt, og både fantasi, kropp og sanser får rik mulighet til å utfolde seg!

Vi tenner ofte bål eller grill og varmer matpakkene. Da lærer vi å omgås ilden på en fornuftig måte, også lukter det så godt av klærne når vi kommer hjem!

Og stolte er de barna som senere har tatt med mor og far på tur til akkurat den skogen de var med barnehagen, og vist dem hvor de lekte, og hvor de tente bål, og da har barnet mye å fortelle og mye glede å dele.

Vi håper sommeren og sommerferien vil by på mange flotte opplevelser i skog og mark for både voksne og barn!

God tur!

%d bloggere like this: