Sekk

Det kan være praktisk for barnet å ha en sekk med seg i barnehagen. I sekken kan matpakken ligge, og klær som skal til og fra barnehagen hver dag. Når barnegruppene er på tur, bærer de ofte sin egen sekk, med vannflaske og mat oppi.

Skal du først investere i en ny sekk kan dette være lurt å tenke på:

Sekken må ikke være for stor for barnet, og ikke for liten. Er den for stor, blir den uhåndterlig og vinglete å løpe med (og det gjør jo ofte barn…), og er den for liten, blir den trang og vanskelig å få skikkelig opp på ryggen.

Sekken må ha reguleringsmuligheter. Barn har forskjellige klær gjennom året, og det må være mulig å bære sekken godt både med dress og med t-skjorte. Sekker med tverrstropp over bryst og hofter er gunstige fordi da sklir ikke skulderstroppene ned, og vekten avlastes til flere steder på kroppen. Selv om barna ikke bærer ”tungt”, blir selv en matboks og en flaske fort litt tungt når man er liten og sliten, og da er det viktig at sekken i alle fall sitter godt. Å bære en sekk som stadig sklir ned fra skuldrene, er skikkelig demotiverende for turgleden!

Det er ikke nødvendig å bruke masse penger på flotte sekker! En liten treningssekk fra Sporten’, en reklamesekk fra jobben eller en barnesekk funnet på loppemarked, kan være vel så bra. Kanskje har dere noe liggende i skapet? Og mangler det stropp over brystet, gjør en skirem samme nytten!

 

God tur!

%d bloggere like this: