Merking av klær

I barnehagen er det 26 barn som alle bruker luer, votter, gensere, strømpebukser, underbukser, t-skjorter, fleecegensere, bukser, skjørt, tøfler, regntøy, gummistøvler, crocks, capser, sokker, osv, osv, osv.

Når barna kler på eller av seg selv, er det ikke alltid plaggene ender opp der de skal. Ofte ligger de igjen der barnet tilfeldigvis var da det kledde seg!

Vi som jobber i barnehagen rydder mye klær og tøfler i løpet av dagen, men det er ikke alltid så lett å finne ut hvem som eier hva.

Umerket tøy som barna selv ikke gjenkjenner, ender som regel i kassen på toppen av oppslagstavlen. Der ligger det en stund før vi leverer det til Fretex. Der kommer det sikkert til nytte, og det er jo bra. Men er det klær dere ønsker skal komme hjem igjen, er det bare en ting som gjelder: å merke klærne.

Det er flere måter å gjøre det på. Navn eller initialer skrevet med merketusj, navnestempel eller Stryk-på-lapper fungerer fint.

Klær arvet etter søsken klarer vi som regel å identifisere. Naboer, tremenninger og andre bekjente er verre å finne ut av.

Med andre ord: Vær snille å merke barnets tøy med barnets navn. Da kommer det som regel hjem igjen.

%d bloggere like this: