Klær når det blir kaldt

Når vi kler på barn som skal være ute i høst- og vinterkulden, må vi huske på at barn leker. Det virker kanskje selvfølgelig, men ofte kler vi dem som vi ville kledd oss selv. Og vi voksne leker ikke lenger, i alle fall ikke på samme måte som barn!

Det nærmeste vi voksne kommer lek, er kanskje når vi trener. Det er ganske lurt å tenke på hvordan vi selv kler oss når vi skal på trening: Lette, tynne klær i flere lag, så vi ikke blir for varme og kan bevege oss fritt.

Nøkkelpunkter for barn i lek ute når det er kaldt: ullundertøy innerst, ullfrotté eller fleece som neste lag, så en myk og ikke altfor stor vindtett dress utenpå der igjen.

Noen dresser har fór til å ta ut eller inn ettersom hvor kaldt det er. Det finnes mange varianter av dresser, og i mange prisklasser. Det er ikke gitt at de dyre dressene er de beste, det viktigste er at dressen ikke er for stor, for tung eller stiv/tykk.

Tenk på hvordan du selv ville beveget deg i en tilsvarende dress i voksenstørrelse. Ville det vært greit å løpe, klatre, hoppe, krype, base, ake og gå på ski i dressen? For det er det barna gjør….

Blir dressen for vanskelig å bevege seg i, slutter barnet å leke. Barn som ikke leker, fryser, uansett hvor mye klær de ellers har på seg!

Avslutter du med buff eller hals, og lue som dekker ørene, eventuelt en hel hettelue på toppen, er det duket for mye glede og god utfoldelse også når det er kaldt!

Og ikke glem strikk under foten. Uten strikk, glir dressen opp og barnet blir vått. Slik er det bare….

%d bloggere like this: