Hvor skal hva være – i Tyslevveien

I barnehagen har alle barna hvert sitt skap med plass til yttertøy og sekk, og rist i bunnen der sko eller tøfler kan stå.
I skapet er en hylle og på toppen av skapet står en kurv.
I tillegg har barnet en hylle i et felles skap ved inngangsdøren.

Vi ønsker at det individuelle skapet blir brukt til det tøyet barnet skal bruke samme dag i barnehagen. Det betyr yttertøy, som jakke om sommeren og dress om vinteren. Sekken har også plass her. Regntøy kan veldig gjerne henge på knaggen ved toalettene om en vil ha det litt «på lur» i barnehagen.
På hyllen inne i skapet kan fleecetøy og ulltøy ligge, eller andre klær barnet skal bruke samme dag.
I kurven over skapet er det fint om det ligger votter og votteskift, ullsokker, hals, lue osv som er ment å brukes samme dag. Om sommeren kan det være aktuelt med f.eks shorts, t-skjorte, badetøy eller andre klær barnet kan skifte til når temperaturen forandrer seg. Solkrem eller kuldekrem er det også plass til her.
I bunnen av skapet kan det stå sko/støvler barnet skal bruke samme dag. Når barnet blir hentet, må tøflene settes inn i skapet av barnet selv eller en voksen. Gummistøvler eller cherrox er det et eget støvlestativ til ved toalettene. Vi oppfordrer til at alle bruker støvlestativet. Da blir det ikke overfylt i skapene, og barna finner lett frem sine egne støvler ved behov.
I felles skapet der barnet har sin egen merkede hylle, ber vi om at alt skiftetøy ligger. Skiftetøy betyr ekstra truser, sokker, strømpebukser, gensere osv som vi kan finne dersom barnet blir vått eller har hatt et uhell. Husk på å sjekke av og til om det er nok skiftetøy, og om klærne er relevante for årstiden.

%d bloggere liker dette: