Kirkebakken

I Kirkebakken har vi en avdeling med 15 småbarn fra 1-3 år. Vi holder til ved Nordstrand kirke.

Det viktigste hos oss i Kirkebakken er relasjonen mellom barna og mellom barn og voksne! Vi er opptatt av å se barna og å bygge opp barnas selvfølelse. Mestring er en viktig del av dette, og vi oppmuntrer og støtter barna i alle de hverdagsutfordringer de møter på sin vei. Vi gleder oss over stolte øyne som lyser; «Jeg klarte det!» Vi synes det er viktig at barna får være seg selv og lærer å kjenne på sine følelser.

Ute er vi omgitt av mye grøntareal, trær og blomster. Vi ser ofte både fugler og ekorn utenfor, og barna begeistres over alt av små kryp som finnes i jorda. Den ene delen av uteområdet er flat, med husker, sandkasser, sklie og et fint tog. Vi har også en kjempefin bakke som vi er veldig glad i. Her kan det akes om vinteren, rulles om sommeren og små bein blir sterkere hver gang de klatrer opp bakken. Her er det mye sol, og godt å være.

Inne i barnehagen har vi en stor stue. Her har vi et kjøkken som brukes til å lage varmmat én gang hver dag. Det synes barna det er stas å være med på. På stua har vi god plass til aktiviteter som forming, maling, plastelina, puslespill m.m. Vi har også en koselig sofa som vi liker å sitte og lese bøker i. I dette rommet har vi også et piano som vi bruker både i samlingsstunder og ellers. Når det er tid for samlingsstund i Kirkebakken, samler alle barna seg på et stort teppe på gulvet. Vi synger, danser, hører eventyr, bibelfortellinger og mye annet gøy! Noen ganger er vi skikkelig rampete og klatrer opp på bordene og hopper ned, eller lager hinderløype av møblene. Innenfor stua finner du midtrommet. Her er plassen for å kjøre med lekebiler, bygge lego og duplo, leke butikk, løpe osv. Det er hyggelig å leke her, uansett hva vi finner på. Vi har også et sanserom, der barna kan boltre seg fysisk med mye puter og madrasser. Vi deler ofte barna i mindre grupper, og da brukes alle rommene flittig til lek.

For de minste barna er en lek i det fine uteområdet vårt en tur i seg selv. Vi drar også på små utflukter på kirkegården, til skateparken, eller til «Dumpa» lekeplass nederst i Ole Moes vei. På vårparten er vi mye på besøk i Tyslevveien for å bli bedre kjent med stedet og de voksne, og enda bedre kjent med barna. Vi reiser også på lengre turer til for eksempel Langbølgen-skogen, Plantasjen på Skullerud og Deichmanske bibliotek på Lambertseter.

Under kan du trykke på lenken til et informasjonsbrev som sendes ut til alle før oppstart.

%d bloggere liker dette: